Monday, October 27, 2008

kura-kura

PELIK TAPI BENAR TAU!!

kura2 2 kepala????



nape kura2 ek???saje je mlm ni nak buat pasal kura2 sebab semalam kat tv1 kuar news pasal kura2 bole bercakap??betul ke??mula2 tu xcaya jugak tp after diorg tunjuk video yg kura2 tu bole bunyi macam lembu..fuyyoohh terkejut jgk aku.mak cik yg bela kura2 tu ckp kura2 tu bole sebut kalimah Allah.Subhanalla.tu la kuasa ALLAH S.W.T...kalau Dia kata JADI..maka jadilah!!!


hmmm!!gambar kura2 yg kat atas tu anak sedara aku yang bela.3 ekor lagi..sebenarnya kura2 haiwan 2 alam.kura2 ni memang lembab tp sangat kuat makan.tapi kura2 ni pemalu.hehe.walaupun kura2 lembab, tp kura2 rajin tau...so jadilah mcm kura2.tengok comel tak kura2 tu.jinak tau..hehe 3 ekor tu skali ngan mak, bapak dan anak si kura2.
nak jadi superkura2 ke super hero ke superman??

6 comments:

  1. oit!.. ko bele kekura?
    huh!.. train die betul2..
    kang dah hebat lawan lumbe lari ngan siput aku..

    ReplyDelete
  2. aku sokong kura2...
    go go kura2!!!

    ReplyDelete
  3. ish, beni.. ko jgn le sokong die.. sokong aku eh.. shuuu.. senyap2.. mila takkan tau punye..

    ReplyDelete
  4. mila....syoknye hg ek...hahaha...hg faham2 sendiri la no....wei,kat mana yg kura2 boley cakap tu...? cucud,aku pun sokong kura2 sbb kura2 ni rajin berusaha....lagi satu bukan ke siput slow lagi dari kura2...hehehe....pape pun mmg kura2 akan menang...jgn marah ek sEapUt...hehe...

    ReplyDelete
  5. shhhh....
    undi itu rahsia...
    ngeh3 :P

    ReplyDelete
  6. wawawa~~~ hepinya mila meow2 nih. muahahhhaa... jwpn utk pertandingan jln kaki antara siput n kura2...
    = sama2 menang. coz siput menumpang jek kt atas cengkerang tuk kura. muahhahaha~~

    ReplyDelete